U bent nu hier: Home / NWWI

NWWI

Het Nederlands Woning Waarde Instituut, het NWWI, valideert (keurt) taxatierapporten van woningen van aangesloten taxateurs en ziet erop toe dat elke taxatie uniform en volgens duidelijke richtlijnen is opgesteld. Geldverstrekkers, intermediairs en consumenten krijgen zo heldere, betrouwbare en objectieve woningtaxaties die inzicht geven in de wijze waarop de getaxeerde waarde tot stand is gekomen.
Alleen taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen kunnen zich bij het NWWI aanmelden. Hierdoor is een NWWI taxatierapport een waarborg voor kwaliteit. Het NWWI controleert en valideert een taxatierapport waardoor deze wordt geaccepteerd door het NHG en alle (hypotheek) geldverstrekkers.


taxatie Zwolle

Kwaliteitsgarantie

Het NWWI heeft betrouwbare en objectieve taxatieproducten ontwikkeld. Taxateurs die aangesloten zijn bij het NWWI werken volgens een gestandaardiseerde methode. Alle uitgevoerde taxaties worden in een centrale database geregistreerd. Het NWWI controleert zowel de taxateurs als de taxaties zelf. Daarmee is de kwaliteit van een taxatie met het NWWI keurmerk gegarandeerd.
 

Toegangseisen

Om deel te nemen aan het NWWI moeten taxateurs aan strenge eisen voldoen. De toegangseisen bestaan uit certificering door een kwaliteitsregister - SCVM, NRVT of VastgoedCert - en lidmaatschap van een branche-organisatie zoals o.a.: VBO, NVM, of VastgoedPRO. Daarnaast hanteert het NWWI aanvullende voorwaarden zoals o.a.:
 

  • De taxateur dient in het bezit te zijn van een geldige beroepsaansprakelijkheidsverzekering, afgesloten bij een erkende verzekeraar;
  • Gaat een persoonlijke relatie aan met het NWWI en dient de aansluitingsvoorwaarden te hebben geaccepteerd en de aansluitingsovereenkomst te ondertekenen;
  • De taxateur dient voortdurend zijn kennisniveau op peil te houden.

 

NWWI taxatie / taxatierapport aanvragen

U kunt via het aanvraagformulier op deze website een NWWI taxatieopdracht laten uitvoeren. Ook voor vragen aan onze lokale NWWI taxateur kunt u (vrijblijvend) het aanvraagformulier invullen en versturen.